Test PvN

March 21st, 2017

Dit is een test

Ajam Semoor "zwarte kip"

March 14th, 2016

Zwarte kip is een gerecht dat lekker aziatisch smaakt, maar wat eigenlijk heel eenvoudig te maken is. 

Snijd 4 tenen knoflook klein en 4 uien in grove ringen, fruit deze in een beetje olie. Bak dan 8 kipbraadstukken of 4 kippenbouten aan en doe ze bij de knoflook en uien. Vervolgens voeg je een liter kokend water, een runderbouillonblokje, twee theelepels sambal, aziatische kruiden (djinten, laos en ketoembar), vier blaadjes laurier, een flinke scheut natuurazijn en een flinke scheut ketjap manis toe. Dan moet je ook nog bij de Toko een potje Boemboe "Semoor, hacheemix" en een stengel citroengras halen. Je gebruikt het hele bakje boemboe en één stengel citroengras. De citroengras snijd je in stukken van ongeveer 5 centimeter. Gooi alles door elkaar en laat een uurtje of drie inkoken totdat je een soort saus hebt en de kip zwart ziet. Voor het serveren haal je de stukken citroengras en de laurierblad uit de saus.

Zwarte kip is lekker met zilvervliesrijst, maar ik eet m het liefst met bulgur. Ik maak er in de winter altijd fijne Chineese sperziebonen bij en in de zomer een koolsalade. 

Smakelijk!!!

Verse Goulashsoep

March 6th, 2016

Heerlijke soep voor de regenachtige dagen, lekker een beetje pittig en goed gevuld. 

Je start met 500 gram rundvlees, snijd het in kleine stukjes, doe er wat peper en zout op en bak het aan in een beetje boter. Voeg daaraan drie tenen knoflook en twee uien in ringen toe. Fruit de ui. Vervolgens voeg je nog een kleine rode en een kleine groene paprika toe, ook die bak je even mee. Daarna voeg je een blikje tomatenpuree toe om die te ontzuren. Voeg 250 ml rode wijnazijn toe. Giet er kokend water op, en voeg twee tot drie bouillonblokjes toe. De kruiden die je nu er bij doet zijn karweizaad, paprikapoeder (mild of pikant), rozemarijn, thijm, marjolijn en een klein beetje kruidnagel. Laat dit alles even inkoken. Je kunt nu nog vanalles naar smaak toevoegen. Ik heb gekozen voor een grote aardappel in kleine blokjes, een prei en een blik kidneybonen. Maar sperziebonen, broccoli, wortel of bleekselderij zijn ook lekker.

zorg dat je soep goed doorkookt. Je kunt zelf bepalen hoe dik je de soep wil laten inkoken. Het liefst laat je m een nachtje staan voordat je m opeet. 

Serveer met lekker brood (van Kris Beurskens, Speldetomp bijvoorbeeld) met een beetje smeerkaas en komkommer of verse kleine trostomaatjes, of gewoon met stokbrood met kruidenboter. 

Smakelijk!!!